Om Tatueringar

Kort om tatueringens historia

Att smycka sin kropp är inget nytt påhitt utan det har säkerligen alla kulturer i vår värld hållit på med. Man har funnit tatueringar som är 5000 år gamla. Wow!
Hade du levt på 1700-talet kunde du, liksom Omai, ha blivit känd på grund utav din utsmyckade kropp. Man kallade Omai ”den ädle vilden” och efter att ha turnerat England runt kunde han resa hem med dyrbara gåvor.
Namnet tatuering kommer från Cooks upptäcktsresor i den polynesiska världen. Tatatu eller tatu som sedan blev det engelska ordet tattoo, tattoo betyder tecken eller målning.
I en tatueringsstudio i New York 1891, uppfanns den första elektriska tatueringsmaskinen och från den dagen kunde det nu gå betydligt snabbare att göra sin tatuering. Tatueringar från den här tiden är det vi idag kallar ”Old School” tatueringar.

Vad är då en tatuering?

Kort sagt så är det bläck eller andra pigment som injiceras in i läderhuden. Det är det lager som sitter mellan överhuden och underhuden och det är för att nålen sticks ner dit som det gör ont att tatuera sig. Skulle tatueringen sitta i överhuden så kan pigmenten stötas bort av kroppen och sticks den för djupt blir den otydlig.

Skötselråd

Att ta hand om tatueringen under läkningsprocessen gör att resultatet blir mycket bättre. För att din nya tatuering ska bli så bra som möjligt när den läkt bör du följa några skötselråd.

  • Rör eller klia inte på tatueringen
  • Smörj tatueringen 2-4 ggr per dag tills den är läkt
  • Ha rena händer när du smörjer tatueringen
  • Håll den ren, använd mild tvål när du tvättar den
  • Undvik att få direkt solljus på tatueringen, solarium, bastu och bad på offentliga platser (badhus, spa osv.)

Har du några frågor kring läkningsprocessen och eftervården är det bara att ställa dem vid ditt tatueringstillfälle!

 

Bokningsförfrågan

Kontaktformulär
reCAPTCHA

Dark Souls Tatto Studio AB

Pernilla Lundberg
Vik 147
755 91 Uppsala

0706-60 26 31

info@darksouls.nu